Toenperrään...

Aloitus

Valtimon kylien omat www-sivut -projekti alkoi 1.8.1999. Tuolloin työnsä aloitti osa-aikaiseksi projektisihteeriksi palkattu Maija Loginen.

Elokuu oli työntäyteinen kuukausi, oman työtilan rakentamisesta lähtien. Suunnittelua, lomakkeiden tekoa, puhelinneuvotteluja ja yleensäkin asioiden järjestelyä oli niin paljon, ettei tarvinnut miettiä, mitä tänään tekisi.

Elokuun aikana järjestimme kyläläisille 3 info- ja aktivointitilaisuutta:

9.8. Kalliojärvi, Karhunpää ja Pajukoski (7 hlöä)
24.8. Koppelo, Puukari, Rasimäki, Rumo ja Verkkojoki (15 hlöä)
31.8. Haapakylä, Sivakka ja Ylä-Valtimo (14 hlöä)(kuva)Mukaan lähti aktiivisesti opiskelemaan 7 kylää: Haapakylä, Karhunpää, Pajukoski, Rumo, Sivakka, Verkkojoki ja Ylä-Valtimo. Lisäksi ainakin Puukari ja Koppelo tulevat mukaan pienimuotoisemmin.

Koulutus

Koulutus alkoi syyskuussa, jolloin remmiin astui myös kokoaikaiseksi kouluttajaksi palkattu Karhunpään oma poika Ari Juutinen.

Koulutus aloitettiin kyläryhmien yhteiskoulutuksella, jossa käytiin läpi mm. aikataulut ja suunniteltiin kylien omien sivujen sisältöä. Tämän jälkeen kylät alkoivat itsenäisesti ja omaan tahtiin työstää omia sivujaan Arin kouluttamana. Arin auton mittariin alkoi kertyä kilometrejä aivan kiitettävästi.

Projektin aikana opetamme kyläläisiä myös Internetin saloihin, kuinka omaa kotikonetta käytetään, digitaalikuvausta, virusohjelmien käyttöä, ym ym ym. Oikeastaan kaikkea mitä tietotekniikan hyväksikäyttöön kuuluu.

Lopetus

Projekti päättyy 30.11.1999. Mutta tässä oikeastaan kaikki, mitä tällä hetkellä meillä on kuulumisia. Päivitän tätä sivua, joten käyhän lukemassa.

Terveisin Maija