wpe8E.jpg (870 bytes)Halivaara
wpe8F.jpg (870 bytes)Kajoo
wpe90.jpg (870 bytes)Petrovaara
Historiikki
Luonto
Tuote-palvelu/ vapaa-aika
Tontit
Koulu
Kauppa
Vaikkojoki
Aloitussivulle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vaikkoj.jpg (55090 bytes)
1.  Puksaminsahi
2.  Riitasuonsahi
3.  Koivuniemensahi
4.  Ahmonkoski
5.  Koivukoski
6.  Vaikontammi
7.  Kajoonkoski
8.  Jokilammenkoski
9.  Hirvolankosket
10.Murtosaarenkoski
11.Kalliokoski
12.Kantosaarenkoski
13.Hirvisaarenkoski
14.Myllykoski
15.Jokipolvenkosket
16.Kotakosket
17.Makkarasärkät
18.Markkakoski
19.Pielisenpitkä
20.Kusiaiskoski
21.Rakkinekoski
22.Kalliokosket
23.Multivääränkoski
24.Piilukoski
 

 

 

 

 
  Noin 60 kilometrin pituinen Vaikkojoki alkaa Vaikkojärvestä. Rauhallisen alkutaipaleen jälkeen joen vedet saavat vauhtia tultuaan jyrkästi polveillen Timanttikylien vaaramaisemiin. Vaikontammelta tai Kajoonkoskelta lähdettyään kanoottimatkaaja- kalastaja on taivaltanut Kaavin rajalle tultuaan joen seitsemästä koskikilometristä noin viisi ja lasketellut 45 metriä alemmaksi, kun koko joen putouskorkeus on n.60 metriä. Koskien välisissä suvannoissa nappaa taimen, harjus, kirjolohi, hauki, ahven tai säyne, jos on taitoa ja tuuria. Jokeen istutetaan vuosittain lohikalaa, josta osa on pyyntikokoista kirjolohta. Tavoitteena on lohikalan luontainen lisääntyminen, jolloin kirjolohi-istutuksista luovutaan. Kutupaikkojen kunnostuksen toteuttaa Vaikko 2005-hanke.

Joki "entisöitiin" menneiden vuosikymmenten uittoperkausten jäljiltä 1970-luvulla siten, että siihen jäi kanootti- ja venematkaajille sopivan vaikea, turvallinen väylä ja lohikaloille kutu- ja lepopaikat.Vaikkojoki tunnetaan eteläisintä Suomea myöten ja monet kanootti-kalastusmatkailun harrastajat pitävät sitä yhtenä maan parhaista koskireiteistä ja vapakalastuspaikoista. Syksyllä 1998 ja keväällä 1999 Kanoottisissit ry on tehnyt uusimpien vaatimusten mukaisen koskiluokituksen Vaikontammelta alkaen.

Timanttikylien alueella on Vaikkojoen rannalla ja lähituntumassa tarjolla lähinnä omatoimimatkaajalle sopivia majoitustiloja. Palveluista voi sopia majoittajan kanssa.

 
  Koskiluokitusteksti Kyläkauppa Timanttitaival Luonnontilainen metsä
  Koskiluokituskuvat Majoitus Taksi Liikuntaa