Sähköposti
SÄHKÖPOSTI

MAILBOX

Tämä on henkilökohtainen sähköpostisi.
Jokaisella kansalaisverkon käyttäjällä on oma sähköpostiosoite mallia:
etunimi.sukunimi@oyk.fi ilman ä- ja ö-pisteitä.

Avaa Mailbox-kansio (tuplaklikkaamalla kuvaketta)
Saat näkyviin ikkunan, jossa näkyvät kaikki lähetetyt viestit ja sinulle tulleet viestit.

VIESTIN KIRJOITUS

Valitse uusi viesti-painike työkaluriviltä. Kirjoita Aihe-kenttään viestin nimi.

Kun lähetät viestin toisella Kansalaisverkon käyttäjälle, kirjoita Vastaanottaja-kenttään etu- ja sukunimestä pari ensimmäistä kirjainta ja paina Enteriä, niin ohjelma hakee annettuun hakuavaimeen sopivat nimet, joista voit valita oikean. Jos lähetät viestin järjestelmän ulkopuolelle kirjoita vastaanottajan täydellinen sähköpostiosoite ja paina enteriä.

Voit lähettää samalla viestistä kopion myös jollekin muulle.
Kirjoita viestisi ikkunan alaosassa olevaan kenttään. Klikkaa hiirellä tyhjällä alueella.
Voit vaihtaa kirjasintyyliä ja -kokoa työkaluriviltä.

VIESTIN LÄHETYS

Kun olet kirjoittanut viestin, paina Lähetä-painiketta. Lomake sulkeutuu.

VIESTIN LUKEMINEN

Lukemattoman viestin edessä on punainen lippu.
Viesti avautuu kaksoisklikkaamalla sitä. Kun avaat viestin, lippu poistuu.
Voit voit poistaa lipun avaamatta viestiä painamalla Ctrl-näppäin näppäimistöltä alas ja klikkaamalla lippua samanaikaisesti.

VIESTIIN VASTAAMINEN

Vastaa viestiin painamalla Vastaa-painiketta. Kirjoita viestisi ja paina Lähetä.

Vastaa lähettäjälle -painiketta käytetään silloin, kun viesti on lähetetty useammalle henkilölle, mutta haluat vastata vain viestin lähettäjälle.

Voit lähettää avatun viestin eteenpäin Lähetä eteenpäin-valinnalla.

VIESTIN HISTORIA

Valitse viesti ja paina Historia-painiketta.

Saat näkyviin listan, josta näet esim. koska viesti on luotu ja ketkä ovat viestin lukeneet.

VIESTIN POISTAMINEN

Valitse poistettava viesti klikkaamalla ja paina Roskakori-painiketta tai Delete.

POISTETUN VIESTIN PALAUTTAMINEN Jos poistat vahingossa väärän viestin, saat sen takaisin käyttämällä PALAUTA-toimintoa.
Valitse valikkoriviltä Näytä, Näytä poistetut kohteet. Poistettu viesti palaa takaisin sähköpostiisi. Viestin edessä näkyy roskapöntön kuva. Viesti ei enää avaudu, ennen kuin poistat roskapöntön kuvan seuraavasti: valitse viesti ja sitten Tiedosto > Palauta tai klikkaamalla hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla palauta

LIITETIEDOSTON LISÄYS VIESTIIN
  Paina Liitä tiedosto-painiketta. Avaa kansio, jossa liitettävä tiedosto sijaitsee. Valitse tiedosto tupla-klikkaamalla.
Kopio tiedostosta siirtyy viestiin Liitteet-kenttään. Samalla tavalla voi lisätä viestiin myös useamman liitetiedoston.

LIITETIEDOSTON AVAAMINEN JA TALLENNUS
Avaa liitetiedosto tuplaklikkaamalla liitetiedoston nimeä liitteet-kentässä.
Liitetiedoston tallennus tapahtuu seuraavasti: valitse liitetiedosto, sitten TIEDOSTO, TALLENNA LIITE . Valitse haluamasi tallennuspaikka ja paina Tallenna-painiketta.

VIESTIN TULOSTUS

Jos haluat tulostaa viestin paperille, avaa haluttu viesti, valitse Tiedosto > Tulosta tai työkaluriviltä tulosta-painike.

YHTEENVETO VALITUISTA VIESTEISTÄ Jos sinulla on monta samaan asiaan liittyvää viestiä, voit tehdä niistä yhteenvedon seuraavasti: valitse yksi viesti klikkaamalla, paina Ctrl-näppäin alas ja valitse loput viestit. Valitse valikkoriviltä Viesti > Tee yhteenveto valituista, jolloin saat listan valituista viesteistä koottuna yhteen.

Jos haluat, voit myös tulostaa listan painamalla Tulosta-painiketta, tai liittaa teksin uuteen viestiin tai muuhun tekstiin.

TYÖKALURIVIEN MUOKKAAMINEN Voit muokata työkalurivejä lisäämällä tai poistamalla painikkeita.
Pääset muokkaamaan työkalurivejä valinnalla Näytä > Työkalupalkit > Muokkaa työkalupalkkia.
Kohdasta Luokka saat näkyviin eri painikeryhmät.

Painikkeen lisääminen: valitse painike, paina hiiren vasen painike alas ja vedä se haluamaasi paikkaan työkalupalkissa.

Painikkeen poistaminen : valitse painike, paina hiiren vasen painike alas ja vedä se Muokkaa työkalupalkkia -lomakkeelle.