ASENNUS JA REKISTERÖITYMINEN
ASENNUKSEN ALOITTAMINEN

Aloita ohjelman asentaminen koneeseesi tuplaklikkaamalla asennuspakettia, jonka hait internetistä: esim. FC9106FI.exe, jolloin asennus käynnistyy.

Ohjelman asennus tapahtuu ohjatusti vaihe kerrallaan. Asennus sujuu helpoimmin, kun hyväksyt eri vaiheet Seuraava- tai Kyllä-painikkeella. Hyväksy asentaminen lopuksi Valmis-painikkeella.

Asennuksen päätyttyä ilmestyy työpöydällesi FirstClass-kuvake. Käynnistä ohjelma tuplaklikkaamalla kuvaketta. Saat virheilmoituksen, ettei tätä nimeä käyttävää palvelinta löydy verkosta.

Paina OK, jolloin virheilmoitus sulkeutuu. Paina sitten FirstClass sisäänkirjautumislomakkeella Asetukset-painiketta,

jolloin lomake laajenee.

Paina Asetukset-painiketta ja syötä palvelimen osoite "Täytä, jos palvelua voidaan käyttää verkon kautta" alla olevan kuvan mukaisesti.

PALVELIN

Kirjoita kohtaan Palvelin fc.oyk.fi ja paina Tallenna-painiketta.

REKISTERÖITYMINEN KANSALAISVERKKOON
Ota yhteys ilman käyttäjätunnusta ja salasanaa. Paina vain Ota yhteys-painiketta, niin saat näkyviin Automaattisen rekisteröintilomakkeen.

Näytöllesi avautuu Autorekisteröinti-ikkuna, johon kirjoitat henkilötietosi ja käyttäjätunnuksesi(max. 15 merkkiä) sekä salasanasi (max. 12 merkkiä). HUOM! älä käytä käyttäjätunnuksessa ja salasanassa skandinaavisia kirjaimia, å, ä ja ö, sillä jos kirjaudut joskus sähköpostiisi matkoilla, ulkomailla skandinaaviset merkit saattavat puuttua näppäimistöstä.

Käytä tabulaattoria kentissä liikkumiseen, kun täytät rekisteröintilomaketta. HUOM! ÄLÄ PAINA ENTERiä kesken lomakkeen täytön. Muuten lomake "karkaa" kesken täytön. Vasta, kun olet täyttänyt kaikki tarpeelliset kentät, paina Enter tai paina .

Saat näkyviin rekisteröitymisen vahvistusikkunan, jossa näkyvät sinulle varattu käyttäjätunnus ja salasana.
Huom!!! Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi muistiin, sillä ne eivät välttämättä ole samat, jotka itse kirjoitit! Jos jollakin on ollut jo käytössä valitsemasi käyttäjätunnus, tunnukseen lisätään juokseva numero.

Näillä tunnuksilla pääset tästä lähtien kirjautumaan verkkoon. Huom! Paina OK, älä TALLENNA-painiketta.
Käyttöoikeudet kansalaisverkkoon saat, kun ylläpito on käsitellyt rekisteröitymisesi. Jos osoitteesi jäi ilmoittamatta rekisteröitymislomakkeella, täytä kansalaisverkon työpöydällä olevasta kansiosta löytyvä ilmoituslomake. Osoitteettomia rekisteröitymisiä ei voida käsitellä.