Mainos-banneri:
 
 Fwd(2): Re: Kiinteistöverotuksesta Postileima
Koti • Vapaa sana • Fwd(2): Re: Kiinteistöverotuksesta
 
Lähettäjä:Tiistai, Lokakuu 3, 2017 19:36 +0300
Aihe:Fwd(2): Re: Kiinteistöverotuksesta  
Vastaanottaja:
Kopio:
Liitteet:

----- Alkuperäinen viesti -----


----- Alkuperäinen viesti -----

Olen menettänyt uskoni Suomen yrittäjien vaikutushaluihin ja -mahdollisuuksiin. Hehän torppaavat yksinyrittämisen alv-rajan korottamisen 50.000 euroon, eikä siinä ole minkäänlaista tolkullista perustetta.Olen käynyt siellä toimistossa asiaa vääntämässä, mutta eivät he mitään haluakaan ymmärtää. Jos järjestön hallinnon pää ei käänny, Suomi jää ainoaksi saarekkeeksi EU:ssa, jossa on järjetön 10.000 euron raja. Virokin nostaa reippaasti ja hintaero huomioiden he nostavat yli 60.000 euron
Kiinteistöverosta voisin kirjoittaa Iltalehden blogin. Nyt sitä taas nostetaan urakalla, ja nämä vääristymät vain pahenevat.
Kukaan ei puolusta pientä ihmistä. Monet ovat hankkineet elämäntyöllään asunnon, jotkut kesämökinkin. Eläkkeellä tulot romahtavat, ja sitten monet jäävät leskeksi. He eivät pysty millään maksamaan korotettuja kiinteistöveroja,jotka piilotetaan asuntoyhtiöissä vastikkeeseen. Paitsi toki vähentämällä syömistä. ja sitten tulevat putkiremontit.
Maahanmuuttajat nauravat meille. He asuvat paremmin kuin suomalaiset, ja heille on ihan sama kuinka paljon meitä verotetaan heidän ilmaisasumisensa maksamiseksi. Tästähän saa hyvän blogin.
Lapsuuden kokemuksemme ovat paljolti samanlaisia. Hyvää siinä oli se, että oli joka päivä toivoa paremmasta kun teki omilla käsillään töitä sen eteen. Tämän saman toivon ja ilon haluan antaa myös irakilaisille ja somaleille.
pv
Urpo Määttä <urpo.maatta@oyk.fi> kirjoitti 10.11.2016 kello 9.27:

Kiitos vastauksesta .
Olen lukenut että olet pienen tuvan kasvatti . Niin minäkin. Rautavaaran korvessa metsätyöllä eläneellä pikkutilalla . Aamulla oli niin kylmä (  ns multialla oleva ) lattia ,että sukat oli laitettava sängyssä ennenkuin voi jalkansa lattialle laittaa. Monen vuoden rakennustyömailla etelässä , kirvesmiehenä työskentelyn ( metsätyöt väheni  1965 totaalisesti ) siellä rohkeutta saaneena perustin ikkunankorjaus ja myynti firman Valtimolle  Lasi -Energiset ky.n. 

Tiedän tasan tarkkaan mitä on köyhyys. Tilley-kaasu lamppuun ostettiin 1950 luvulla  senaikaisella 20 pennisellä aina puolikaslitra  lamppuöljyä , kun rahaa jostain saatiin . Muuten oli  vain lyhty ja kynttilät valaistuksena . Talvella aina hellassa oli tuli . Mutta puut oli todella hyvää honkaa . 

Mutta tuohon verotukseen on saatava joku tolkku. Ajattelin, että voisiko yrittäjien puolelta löytyä vetoapua jos joku  perustaisi sellaisen nettiportaalin, johon voisi kaikki verotuksesta suivaantuneet tehdä eduskunta aloitteen kiinteistöverotuksen järjeistämiseksi . Olisiko Teillä asiaan valaistusta  ?
Ystävällisin terveisin  . Erikoistutkija  Upi      ( hakukoneissa minulla on videoita  nimillä ,"Erikoistutkija Upi" , "materiaalimurhaus "  " virastotalon katto "  ym ) 
Pauli Vahtera <paulivahtera@gmail.com> kirjoittaa:
Kiinteistöverotuksessa on paljon riistoverotusta. Olen taistellut omassa asiassani vuosia ja aina hävinnyt. Ostin parin hehtaarin metsäalueen, jolle ei saa rakentaa mitään. Se verotetaan kesämökkitonttina. En osannut kuvitellakaan, että näin voisi käydä.
Tuo kiinteistövero Valtimolla tuosta tilasta on samaa riistoa. Näistä on todella vaikeaa saada oikeutta, koska verotus pyörii pienessä ympyrässä, eikä valituslupaa näihin anneta. En tiedä, voiko näistä muuta kuin kiroilla ja maksaa. Toki, jos asiaa ei ole vielä viety oikaisulautakunnalle, se pitää tehdä joka tapauksessa.
Tontti on niin iso, että siitä tulee joka tapauksessa paljon veroa jos se on kaava-alueella. Rakennuksen osalta verotusta pitää yrittää saada valittamalla alemmas. 
pv
Urpo Määttä <urpo.maatta@oyk.fi> kirjoitti 9.11.2016 kello 11.31:

Hei . Olen lukenut paljon blogiasi ja haluankin tuoda esille kiinteistöverotuksesta kummallisuuden . 
Yksityisfirma osti entisen kansakoulun ,joka oli myytävänä purkukuntoisena .  Kiinteistöverottaja arvosti kiinteistön puolentoistamiljoonan arvoiseksi . Veroa 3600 euroa 
Kauppahinta kunnan myymällä ja jo taseista poistetulla  kiinteistöllä oli 11700 euroa .    Maapohjaa 2,25 ha 

Ilmeisesti kauppahinta ei vaikuttanut Valtimolla, joka on 2200 asukkaan kuihtuva kunta ,  kiinteistöverotuksessa mitään . 
Onko  kysymyksessä etukäteis riistoverotus  ,  kun  sijoitukseksi ostettu,  jota jos kysyntää löytyy ,kunnostetaan johonkin käyttöön?
Miksi  kiinteistöverottaja vaatii  arvan ostajalta ( voi verrata ) arpajaisveroa ennenkuin edes voidaan olettaa kiinteistön tuottavan jotain .  . ?
Ystävällisin terveisin , kyselee Erikoistutkija  Upi