Mainos-banneri:
 
 Spam- ja virussuodatus
Koti • Infoa verkosta • Tekniset tiedotteet • Spam- ja virussuodatus
 
Glocalin palomuurissa on myös virus- ja spammiskanneri. Virusskanneri on määritelty puhdistamaan virukset, mutta laskemaan itse viesti läpi. Viruksia sisältävät viestit voitaisiin torjua myös kokonaan, mutta ainakin toistaiseksi itse viesti sallitaan.

Spam-suodatuksen asetuksena on, että roskaposti siirretään karanteeniiin. Se voidaan myös torjua kokonaan tai sallia kaikki. Ainakin toistaiseksi ne menevät karanteeniin, josta voidaan tarkistaa, onko posti jäänyt suodattimeen, ellei se ole tullut vastaanottajalle. Asetusta voidaan muuttaa myös siten, että käyttäjille tulee päivittäin automaattisesti ilmoitus, jos karanteenissa on viestejä ja käyttäjä itse voi käydä ne tarkistamassa.

Käyttäjä itse voi käydä manuaalisti tarkistamassa, onko postia karanteenissa osoitteesta https://192.194.49.190/quarantine/ Siellä pyydetään Enter the email address for which you would like the Quarantine Digest.

Annettuun osoitteeseen tulee sitten viesti (sama, joka tulisi myös automaattisesti), jossa on linkki Click here to access your spam quarantine. Sitten selain ilmoittaa, että yhteys ei ole luotettu. Kun kertoo ymmärtävänsä riskit ja hyväksyy poikkeuksen, pääsee omaan karanteenilistaansa. Jos listassa näkyy viesti luotetulta lähettäjältä, sen voi hyväksyä ja lähettää edelleen.

Viestin voi hyväksyä laittamalla Quarantined Messages -välilehdellä rastin ruutuun halutun viestin rivillä ja painamalla Add to Safelist, jolloin viesti lähetetään edelleen omaan sähköpostiin. Sen jälkeen siitä osoitteesta tulevaa postia ei suodateta pois. Halutessaan voi listasta myös poistaa osoitteita Safelist-välilehdellä lalittamalla rastin ruutuun ja painamalla Delete Addresses.

Lisäksi FirstClass-palvelimella toimii entinen roskapostin suodatus.