Rekisteröityminen Kansalaisverkon käyttäjäksi

Päästäksesi käyttämään Kansalaisverkon palveluja sinun tulee rekisteröityä käyttäjäksi. Jokainen käyttäjä saa rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen ylläpito tarkistaa rekisteröitymislomakkeella annetut tiedot ja hyväksyy käyttäjän, jos tiedot ovat oikeat.

Rekisteröityminen on maksutonta. Voit rekisteröityä joko FirstClass-ohjelmalla tai www-sivujen kautta.

REKISTERÖITYMINEN FirstClass-OHJELMALLA: käynnistä ohjelma pikakuvakkeesta. Aukeavassa kirjautumislomakkeessa jätetään kentät tyhjiksi ja painetaan hiirellä Yhdistä-painiketta tai näppämistöltä Enter-nappia.
1032004_153654_0.png
Tällöin avautuu Automaattinen rekisteröinti-lomake.

1032004_132003_1.bmp
Täytä lomake huolellisesti. Välttämättömiä tietoja ovat täydellinen nimi, kotiosoite ja käyttäjätunnus sekä salasana. Jos tiedot annetaan puutteellisina tai ne eivät ole todellisia, ylläpito ei vahvista rekisteröitymistäsi. Ylläpito saattaa pyytää jotain puuttuvaa tietoa tai korjausta tietoihin; yleensä pyyntö tulee sähköpostilla ja mikäli haluat Kansalaisverkon käyttöösi, sinun tulee vastata pyyntöön.

Lomakekentästä (ruudusta) toiseen pääset siirtymään tabulaattori-näppäimellä tai alas-nuolinäppäimellä. Kommentit-kentässä voit ilmoittaa syntymävuotesi ja ammatin (seurantatutkimusta varten). Kommentit-kenttään voi laittaa myös muun lyhyen viestin ylläpidolle (enintään 255 merkkiä). Käyttäjätunnuksen ja salasanan voit valita itse, huomioi seuraavat säännöt:
- käytä kirjaimia ja numeroja
- vältä mielellään ääkkösiä (ä,ö,å)
- vältä mielellään erikoismerkkejä (esim. @, §,$,#)
- tunnuksessa voi olla enintään 15 merkkiä
- salasanan pituus tulee olla 3-12 merkkiä
- jos valitsemasi tunnus on jo varattu, järjestelmä laittaa sen perään järjestysnumeron

Kun olet täyttänyt lomakkeen, klikkaa hiirellä Rekisteröi-painiketta tai paina Enter-nappia näppäimistöllä. Ohjelma kirjaa rekisteröitymisesi. Näyttöön avautuu Rekisteröinti vahvistettu-ikkuna, jossa näkyvät valitsemasi tunnus ja salasana.
1032004_132004_2.bmp
Huom! Tässä vaiheessa näet, onko valitsemasi tunnus jo käytössä jollain toisella käyttäjällä; esim. jos valitsit tunnuksen matti, saattaa ohjelma ilmoittaa että tunnuksesi on matti5. Klikkaa OK-painiketta hiirellä tai paina Enter-nappia näppäimistöllä.
Huom! Älä käytä Tallenna-valintaa! Jos valitset Tallenna, käyttäjätunnus ja salasana tallentuvat sille koneelle, jossa rekisteröitymisen suoritat, ja tulevat automaattisesti Sisäänkirjautumisen yhteydessä käyttöön. Tätä vaihtoehtoa voit käyttää kotikoneellasi siinä tapauksessa, ettei kukaan muu käytä kyseistä konetta.

Jos valitsit vahingossa Tallenna, avautuu kirjautumislomake seuraavalla kerralla näin:
1032004_154245_2.png
Saat tallennetut tiedot pois koneen muistista tyhjentämällä Käyttäjätunnus ja Salasana-kentät ja sen jälkeen painamalla lomakkeen Tallenna-painiketta.

Merkitse muistiin valitsemasi käyttäjätunnus ja salasana. Nämä ovat henkilökohtaiset kirjautumistietosi, joilla jatkossa pääset sähköpostilaatikkoosi ja Kansalaisverkkoon. Älä anna tunnustasi tai salasanaa toisen henkilön käyttöön!

Jos epäilet että joku sivullinen on saanut tunnuksesi tietoonsa, voit vaihtaa itse salasanasi (kts. Salasanan vaihto). Voit myös ilmoittaa asiasta Asiakaspalvelulle (kts. Yhteytiedot)

REKISTERÖITYMINEN WWW-SIVUILLA:

Mene selaimella osoitteeseen www.oyk.fi ja valitse linkki Rekisteröidy. WWW-selaimeesi avautuu rekisteröitymislomake, jossa kysytään samat tiedot kuin FirstClass-ohjelmalla rekisteröidyttäessä (kts. yllä). Täytä tiedot oikein ja paina hiirellä Lähetä-painiketta. Ylläpito vastaanottaa rekisteröitymistietosi ja vahvistaa rekisteröitymisesi yleensä saman päivän aikana. Jos tiedoissa on puutteita, hyväksyminen saattaa viedä kauemmin.

---------------
Paluu