FirstClass-ohjelman laitteistovaatimukset

Kansalaisverkon käyttäminen vaatii tietokoneen, jossa on internet-yhteys sekä joko Internet-selaimen tai FirstClass-ohjelman.

FirstClass-ohjelma toimii jopa vanhoissa 386-koneissa ja vie kovalevytilaa 3-5 Mt. FirstClass-ohjelmalla käytettäessä Kansalaisverkko toimii hitaillakin yhteyksillä, jopa 9,6 kbs GSM-yhteydellä. Yleisin modeeminopeus 56 kbs riittää erittäin hyvin.

FirstClass toimii Windows 95-98-ME-NT-2000 ja XP, sekä Mac OS ja Mac OS X -järjestelmissä.

Linuxille ei vielä ole virallista versiota.

Jos FirstClass-ohjelmaa käytetään lähiverkossa, pitää verkosta olla yhteys porttiin 510. Tämä vaatimus tulee esiin silloin, jos lähiverkon yhteyksiä on rajoitettu palomuurilla tai palveluntarjoajan taholta. Jos lähiverkon nettiyhteys on avoin (rajoittamaton) myös FirstClass toimii ilman eri toimenpiteitä. Huom! Jos lähiverkosta pääsee Internettiin mutta FC-ohjelma ei toimi, Kansalaisverkkoa voi käyttää www-selaimella!

Jos yksittäisessä koneessa tai lähiverkossa on palomuuriohjelma tai sellainen viruksentorjuntaohjelma, joka sisältää palomuuritoimintoja, täytyy palomuuri/viruksentorjunta-ohjelmaan asettaa pääsy kansalaisverkkopalvelimelle. Tyypillisesti ohjelma kysyy, sallitaanko FirstClass-ohjelmalle yhteys johonkin IP-numeroon / sallitaanko yhteys palvelimeen fc.oskut.fi. Tähän tulisi vastata Kyllä.

---------------
Paluu