Käyttäjä voi, niin halutessaan estää nimensä tallentumisen historiatiedostoon poistamalla uuden lukemattoman viestin merkkinä olevan punaisen lipun 1032004_131945_1.bmpviestin edestä ennen viestin avaamista. Tämä on mahdollista suorittaa kolmella eri tavalla

1. Klikkaamalla viestiä hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä ja valitsemalla näin avautuvasta valikosta vaihtoehto "merkitse luetuksi".

2. Painamalla kyseisen viestin tai viestien valinnan jälkeen Ctrl-näppäin alas painettuna näppäimistön - merkkiä (miinus-merkki) (Ctrl+-).

3. Vaihtoehtoisesti käyttäjä voi klikata hiiren vasemmalla näppäimellä kyseistä viestiä Ctrl-näppäimen ollessa samanaikaisesti alas painettuna. Myös tällöin viestin edessä oleva punainen lippu häviää.

Klikkaamalla viestialueen kuvaketta edellä selostetuilla tavoilla voi poistaa lipun kaikista viestialueen lukemattomista viesteistä kerralla.

Jos käytät selainta, niin viesti merkitään luetuksi seuraavasti:
1. Laita rastin viestin vasemmalla puolella olevaan ruutuun
2.  Klikkaa työkalupalkin kuvaketta "Lukematon" 1032004_131945_1.bmp